Calles julfrågesport 2007

Svaren ska vara inne till Calle söndag 13 jan.
De tre först inkomna rätta svaren belönas med varsin idrottsbok.  (Rensar hela formuläret)
1 Jonas Andersson har haft ett fantastisk idrottsår med bl.a. fyra landslagsframträdanden med en EM-start i terräng som avslutning på året. Tävlingen hölls i Spanien och Jonas kunde förutom att ha tävlat i Sverige och Japan även skryta med ytterligare ett landslagsframträdande under 2007. I vilket land skedde detta?
 
1 Norge
X Finland
2 Holland
     
2 Maria Tell är bland de bästa i Sverige i höjdhopp i sin åldersklass med bl. a. seger i Världsungdomsspelen i Göteborg. I samma stad blev det senare även nytt pers då hon vid årets slut hoppade hela 1.68 i Julklappsjakten. Maria slog därmed mamma Tinas rekord på 1.66 men är fortfarande hon inte bäst i familjen Tell utan det är hennes morbror som heter....?
     
1 Per
X Stefan
2 Tomas
     
3 Camilo Karlström har under året återvänt till Högby IF. Han gjorde ett kanonlopp på 400m häck i DM-finalen i Villstad då han satte nytt Ölandsrekord på sträckan. Frågan är dock - vem var först i att sätta Ölandsrekord på 400m häck i Högby IF?
     
1

Sten Medelius

X Martin Svensson
2 Carl-Gustaf Nilsson
     
4 Ölands Idrottsgala på Strand Hotell i Borgholm där Öländska idrottsprestationer uppmärksammades var en nyhet för året. Till bästa kvinnliga friidrottare utsågs Jessica Gylfe och Carl-Gustaf Nilsson utsågs till årets idrottspersonlighet. Ytterligare någon fick hämta pris, vem var detta?
     
1 Maria Tell
X Mattias Olander
2 Marcus Nilsson
     
5 2007 var året då en prestigeladdad löparduell på ÖM skulle ske, vilken dock blev uppskjuten till nästa år . Vilka skulle mötas i denna duell?
 
1 Camilo Karlström och Mattias Olander på 100m.
X Jonas Andersson och David Nilsson på 5000m
2 Katherine Karlström och Calle Nilsson på 100m
     
6 Högby IF har alltid ståtat med duktiga veteranfriidrottare vilket visade sig vid Veteran-SM i Värnamo då vi blev bästa förening i Sverige. Hur många medaljer blev skörden?
 
1 12 guld, 17 silver och 5 brons
X 14 guld, 17 silver och 5 brons
2 14 guld, 15 silver och 7 brons
       
7 Vid detta Veteran-SM togs en bronsmedalj på 400m av en våra mindre kända friidrottare. Han är dock mer känd i ett annat sammanhang - Vad heter han?
     
1 Gunnar Schäfer
X Gunnar James Bond Schäfer
2 Gunnar Bond Schäfer
     
8 Erik Romberg tog under året guld i diskus både på JSM och Skol-SM och fick även dra på sig landslagdräkten i Ungdoms-Finnkampen. Erik går andra året på Friidrottsgymnasiet i Växjö men vem är hans tränare på FIG?
     
1 Jonas Mellblom
X Janne Bengtsson
2 Agne Bergvall
     
9 Hornsjön Runt firade under året 30-årsjubileum med en hemmaseger genom David Nilsson. 1978 löptes loppet runt sjön för första gången och segraren kom från Enhörna IF. Vad hette han?
     
1 Göran Högberg
X Christer Hanell
2 Hasse Nilsson
     
10 Marie Johansson är en av årets nykomligar i Högby IF. Hon har redan gjort många fina lopp där insatsen på DM i marathon i Växjö på den utmärkta tiden 3.29.47 smäller högst. Marie håller även på med en annan idrott, vilken?
     
1 Triathlon
X Ultralöpning
2 Simnning
     
11 När David Nilsson löpte 3000m på Sollentuna GP på den utmärkta tiden 8.21.12 under försommaren gick han från 9:e till 2:a plats på Högbybästalistan genom tiderna. Hade David varit född ca 80 år tidigare kunde han ha krigat om Världrekordet som 1925 pressades från 8.27.5 till 8.20.4. Vem satte det?
     
1 Edvin Wide
X Paavo Nurmi
2 Gunder Hägg
     
12 Mattias Olander förbättrade under året sitt eget klubbrekord i tresteg från 12.90 till 13.52 och slog samtidigt ett mycket gammalt Smålandsrekord i klassen P15. Hur gammalt var Smålandsrekordet?
     
1 31 år
X 32 år
2 34 år
     
13 Ida Nilsson har haft ett år fyllt med skador, hon gjorde dock en liten comeback i slutet av året då hon då hon blev uttagen att springa NM i terräng i Södertälje. Det blev en oväntad bronsmedalj indviduellt och guld i lag för Ida som dock har ett individuellt guld i juniorklassen sedan tidigare. I vilket nordiskt land skedde detta?
     
1 Norge
X Danmark
2 Finland
     
14 Jonas Andersson blev under året historisk genom att som första Högbylöpare löpa sträckan 10 000m under 30 minuter då han i Sollentuna löpte på 29.55.8, en tid som senare förbättrades till 29.44.61 på SM där han blev fyra. Vilket år pressades Världsrekordet för första gången under 30 minuter?
 
1 1924 av Paavo Nurmi
X 1939 av Taisto Mäki
2 1948 av Bertil Albertsson
 
15 Högby IF är som alltid bra när det gäller stafetter. Vid Stafett-DM i Växjö vann damlaget guld på 3x1500m. Laget bestod av Lotta Nyberg och Isabell Fungbrandt på de två första sträckorna men vem var det som förde stafettpinnen som segrare in i mål?
     
1 Sara Axelsson
X Jessica Gylfe
2 Katarina Nilsson
     
16 Marcus Nilsson har under året tagit medaljer i mångkamp. På Inne-SM i mångkamp i Bollnäs låg Marcus femma inför det avslutande 800 meters loppet. Efter en stark avslutande löpning blev det dock medalj. Vilken valör blev det?
     
1 Brons
X Silver
2 Guld
     
17 Jessica Gylfe gjorde under året många fina lopp. En av höjdpunkterna kom när Terräng-SM avgjordes i Halmstad. Det blev en förnämlig fjärdeplats, endast en sekund från bronset. Jessica har dock tidigare en fjärdeplats på ett SM när hon tävlade för IFK Växjö. På vilken distans?
     
1 5000 m
X 1500 m
2 Terräng 4 km
     
18 För första gången på länge hade vi under året ett gemensamt träningsläger utomlands. Det var i Miedzyzdroje i Polen där 15 HIF:are slipade formen. En av dessa höll dock inte på och komma med. Varför?
     
1 Camilo hittade inte sitt pass då han skulle iväg
X Johanna som körde bil själv stoppades av polis för fortkörning
2 Marcus låg hemma och sov och märkte inte när bussen skulle åka
 
19 Kvartetten Mattias Olander, Thomas Almén, Camilo Karlström och Marcus Nilsson löpte 1000m:s stafetten på 2.04.54 och slog ett 25 år gammalt klubbrekord när kvalmatchen i DM för klubblag avgjordes på Högby IP i maj. När finalen avgjordes i september var en löpare borta. Vem?
     
1 Mattias Olander
X Thomas Almén
2 Camilo Karlström
     
 
20 När 12-åriga Evelina Dahlberg löpte 200m på Ölandsspelen och klockades för 27.37 och satte hon nytt klubbrekord för seniorer och slog Jessica Lindéns 20 år gamla rekord. Hon är därmed den yngsta rekordinnehavaren genom tiderna. Den äldsta manlige rekordinnehavaren var 51 år gammal när han satte sitt seniorrekord. Vem var det?
     
1 Åke Svensson
X Sten Medelius
2 Georg Johansson
     
     

Namn: Eventuellt medelande:

(Öppnar ett e-post medelande adresserat till Calle med dina svar ifyllda).
Funkar detta inte för dig får du skriva in din tipsrad "manuellt" i ett mail och skicka till nilsson.calle@tele2.se...