<< Arkiv Cf
     
Notiser November 2007
 

www.hogbyif.h.se ---> www.hogbyif.se
27 nov:
Från och med nu ska h:et för "Kalmar län" inte längre vara med i vår webbadress. Adressen direkt till friidrottssidan blir alltså www.hogbyif.se/friidrott. Samtidigt med adressändringen har även förstasidan - som synes - fått ett ansiktslyft då gamla bakgrundsbilder ersatts av nyare och mer aktuella. I övrigt är innehållet på hemsidan i stort sett samma. Fil och mappstrukturen har möblerats om en hel del, men det märker ni besökare förhoppningsvis inte av i form av att någon länk slutat fungera som jag då missat att ändra... Välkomna till nya hemsidan!

Landslagsuppdrag igen för Jonas - Marastafett i Japan
Foto: Christer Tille23 nov:
Efter NM i Terräng i fjol, Nordic 10.000m Challenge i våras och nyligen årets Terräng-NM var det idag dags för Jonas Anderssons fjärde landslags-uppdrag - en marathonstafett i Japan. Jonas egna berättelse:
Stafetten är på 42km upp delat på sex sträckor, 3 damer 3 herrar. Min sträcka var den näst sista, den var flack de första åtta kilometrarna men sen kom tre backar i hästväg så tiden blev inget att skryta med 31:01. Totalt var det 15 lag som ställde upp, många riktigt bra löpare fanns med. Jag hade elfte bästa tiden på min sträcka och det är hyfsat nöjd med tanke på motståndet.

Högby IF årets bästa DM-förening i Småland!
16 nov:
Om vi i fjol kunde glädjas åt att vara "Bäst i Småland" i en lite mer udda gren som "antal smålandsrekord under året" och även seger i Poängjakten på manliga sidan, smäller årets utnämningar klart högre! I år vinner vi nämligen Eric Walls vandringspris, något IFK Växjö annars gjort alla år utom premiäråret 1995! Eric Wall-priset kan sägas gå till "Bästa DM-förening" då alla insatser på alla olika DM-tävlingar under årets sammanräknas i ett poängsystem. Dessutom toppar vi även DM-poängen 2007 där också Växjö dominerat under hela 2000-talet! Om Eric Wall mäter någon form av total insats på alla olika DM-tävlingar mäter DM-poängen mer antalet aktiva föreningarna har som lyckas placera sig bland de 6 främsta på UDM för P/F15 och upp till seniorer. Yngre ungdomar och veteraner räknas således inte med som i Eric Wall. Läs mer på Smålands FIFs sida >>

Dagens tävlingar: Klubbtävling 400mH och Jämjöhalvan
10 nov:
Idag var det dags för lite poängplock till poängjakten igen, 400m häck var grenen och Thomas Almén var utövaren. 69.5m blev tiden vilket gav nästan 500p och fyllde ut den tomma 400mH-platsen efter Camilos 57.38-klubbrekord. Som nämmts tidigare ligger vi riktigt bra till i årets poängjakt, vi har ökat rejält från fjolårets 26.510p-rekordnotering och faktiskt passerat både IK Hakarpspojkarnas, Kalmar SKs, Wärnamo SKs och Oskarshamns SKs rekordnoteringar! Femte bästa klubb genom tiderna är vi med nuvarande poängsumma och då är några ytterligare mindre förbättringar planerade, bl.a. ett 3000m-lopp. Även på damsidan har vi överträffat vår rekordnotering från i fjol och även IK Hakarpspojkarnas, också från i fjol samt Hovslätt IKs från 2003. Trea genom tiderna är vi med årets rekordsumma på damsidan.
Dagens andra tävling var Jämjöhalvan nere i Blekinge där webmastern själv, Markus Andersson, sprang in som femma på 1:18:45, pers med 2min. Körde, som jag brukar, ett ganska jämnt lopp med femmorna på 18:48, 18:24, 18:55, 18:31. Ovanligt starkt startfält, min tid skulle gett en 2a/3e-plats de senaste fem åren. Detta var för övrigt min 6e halvmara och jag har faktiskt kapat PBt med minst ~2min varje gång!
Kan också passa på att nämna att jag med 35:40,6 kapade nästan minuten på 10.000m-PBt förra veckan i en beställd klubbtävling på Fredriksskans. Syftet med loppet var inget annat än att jag ville förbättra perset rejält och jag siktade på under 36min, vilket ju gick utmärkt. Jämnt tempo även då, 3:34-3:37/km fram till 9000m, sen sista km på 3:24.

Jessica Gylfe, Maria Tell och Calle prisas i Idrottsgalan
5 nov:
I helgen gick som tidigare nämnts Ölands Idrottsgala och flera HIF:are tilldelades priser. Jessica Gylfe utsågs till Årets kvinnliga friidrottare, Maria Tell tilldelades Handelsbankens hederspris 2007 och Carl-Gustaf Nilsson fick titeln Årets Idrottspersonlighet. Kan även nämnas att våran Ida Persson tilldelades Ölands Försäkringsbolag stipendium 2007, fast då i egenskap av fotbollsspelare för Högsrum FF...

NM i Terräng, Södertälje: Ida NM-brons! Jonas 16e
4 nov:
Dagens Terräng-NM i Södertälje blev NM-debut för Ida Nilsson i seniorklassen (Juniorseger för ett flertal år sen) och då var ju inte ett NM-brons helt fel! Dessutom har hon ju alldeles nyligen gjort come-back på tävlingsbanorna igen efter ett långt skadeuppehåll. Vann den 4630m långa banan gjorde den Norska mängdnötaren Kirsten Otterbu (tränar 20-35mil i veckan!) på 15:54, sen fick Lisa Blommé revanch, Ida slog ju henne i Billingen (se nedan), och var NM-2a på 16:10, medan Ida alltså tog bronset, tid 16:20. De svenska framgångarna fortsatte sen med både 4e och 5e-platsen (Ulrika Johansson 16:35 och Lena Eliasson 16:39) så det blev en överlägsen lagseger.

Över på herrsidan där Jonas Andersson gjorde sin andra NM-start efter fjolårsbeduten i landslaget. Utfallet blev ungefär desamma som 15e-platsen i fjol, 16e och 9e svensk, det senare (att över hälften av löparna före Jonas var svenskar) visar ju på Sveriges hemmaplans-framgångar och överlägsen lagseger blev även på herrsidan. Två av svenskarna före var dock ej uttagna till NM så Jonas NM-placering blev väl då 14e. Hans tid på den 8830m långa herrbanan var 28:31 och då en norrman 1s före och Kristian Algers 2s före. Ja, det var ganska tajt även bakåt, Fredrik Uhrbom 3s efter Jonas (även han utom NM).

 
© HIF, uppdaterad 2007-12-10