Aktuellt just nu...>>
Notiser December 2017

Sylvesterloppet Kalmar 2017
1 jan:
Igår gick årets sista tävling, Sylvesterloppet Kalmar, av stapeln för 31:e året i rad. Det blev nytt deltagarerekord med 1081 anmälda, varav 982 stycken sprang över mållinjen på någon av de fem olika sträckorna som fanns att välja på. Två nya banrekord blev det dessutom i männens 10- och 5 km-lopp. David Nilsson Högby IF vann 5km på 14:53 och det tidigare rekordet var från 2000 och låg på 15:33. Olle Walleräng från Spårvägen FK vann herrarnas 10km på nya banrekordet 30:35. Det tidigare rekordet var 30:53 från 1992.

I damloppet blev det seger till Högbylöparen Ellen Persson på 5km på tiden 18:29 och Alice Petersson Kalmar SK vann damernas 10km på 39:28.

I herrarnas 10 km, som alltså vanns av Olle Walleräng på 30:35, var Tomas Olsson bäste Högbylöpare då han sprang in på en fjärdeplats med tiden 33:35. Femteplatsen gick även den till Högbylöpare, nämligen Nils Hammaräng Grip som korsade mållinjen på 33:35. Martin Olsson sprang in som åtta i loppet på 34:19 och Oliver Wykman strax därefter på en 10:e plats på tiden 35:32. Mehdi Khodayari kom 33:a på 39:29, Anders Rehn sprang in som 35:e herre på 39:38. Fredrik Casserstål 90:e (43:44), Simon Larsson 110:a (44:29), Dennis Stridh 168:a (47:27), Andreas Axelsson 194:a (49:24), Fredrik Sahlberg 205 (50:22).

I damernas 10 km lopp var Jessica Kihlström bäste löpare från Högby IF då hon kom på en tredjeplats på tiden 40:42. Lovisa Bengtsson spran i mål som 17:e tjej på tiden 47:10, Camilla Lindström blev 21:a på tiden 48:40 och Lotti Harriesson 28:a på 49:37 samt Irene Rohde korsade mållinjen på 55:01 vilket gav henne 59:e platsen.

Det blev nytt banrekord i männens 5 km lopp precis som i 10 km loppet, David Nilsson sprang in först över mållinjen på tiden 14:53, tvåa blev Omar Mahamed Ismail som även han var under gamla banrekordet (15:33) då han korsade mållinjen på 15:12. Tredje löpare i mål blev Andreas Davidsson som sprang in på 16:13. Även fjärdeplatsen gick till Högbylöpare nämligen Ludvig Bjurelid som sprang i mål på 16:37. Plats sex till åtta gick till Högbylöparna Marcus Nilsson (17:17), Simon Rohde (17:22) och Jonathan Persson (17:26). Melwin Strömqvist sprang i mål på en 12:e plats på tiden 19:08. Hjalmar Bengtsson sprang i mål som 17:e man på tiden 20:05. Plats 34:a gick till Olle Strandberg på tiden 22:11. Noah Imbratt kom 38:a på 22:57. Isak Stridh 40:e (23:05), Henrik Övgård 48:a (23:32), Simon Östborg 60:e (24:47) samt Jörgen Ohlsson 80:e (26:58)

I damernas 5km-lopp blev det dubbelt Högby genom Ellen Persson som vann på 18:29 före tvåan i loppet Frida Össmar som korsade mållinjen på 19:18. Femteplatsen i loppet gick till Nelly Össmar som sprang i mål på tiden 20:32, sjätteplatsen gick till Hanna Lundberg som kom in på 20:37. 8:e resp 9:e platsen gick även den till löpare från Högby, Elvira Skobe kom i mål på 21:18 och Klara Öberg sprang in på 21:26. Anna-Stina Wanby korsade mållinjen som elfte dam på tiden 22:01 och 14:e platsen gick till Olivia Stridh som sprang i mål på tiden 23:05. Evelina Dahlberg kom på en 20:e plats på tiden 23:59, Maria Pajkin 33:a (26:28), Camilla Lindström 48:a (27:49), Lilian Brorsson 126:a (30:43)

I ungdomsloppen fanns det tre lopp att välja mellan, trettonåringarna sprang 2,4 km medan 11 och 9 åringarna sprang 1,2 km och de yngsta 700m där det inte var någon tidtagning.

Linnea Hermansson var först över mållinjen i F13 klassen på sträckan 2,4 km på tiden 11:05. I P11 klassen kom Isak Össmar in som tredje kille på tiden 5:10. Hugo Larsson sprang strax därefter på en fjärdeplats på tiden 5:26. Gustav Hilmansson kom på en 5:e plats på tiden 5:37 och Jakob Gustavsson kom 6:a på 5:43.

I F11 klassen sprang Beata Kullman Larsson snabbast av alla och vann på tiden 4:53, fyra i loppet blev Tuva Grimheden på 5:42.

I P9 var Noah Lundberg snabbast av Högbylöparna och sprang i mål på en 4:e plats på tiden 4:51. Femma blev Edvin Einarsson på 5:11 och Pontus Reinius blev 8:a på 5:15.

I F9 sprang Ida Nylander i mål som tvåa på tiden 5:52.

I den yngsta klassen som sprang 700m var det ingen tidtagning, löparna var där sju år eller yngre.. Från Högby IF sprang Gusten Einarsson, Joshua Loirendal, Alexander Loirendal, Olle Stridh, Saga Öberg och Viggo Össmar.

Terräng EM
10 dec:
Idag avgjordes EM i terränglöpning där Högby IF hade två deltagare. Tävlingen avgjordes i Slovakien på en gräsbana med partier av sand, vattenhinder och uppbyggda hinder i form av stockar m.m. David Nilsson sprang in på 58:e plats med tiden 31:53, vilket ger en snittkilometertid på 3:11 på den 10 km långa varvbanan. Det svenska herrlaget placerade sig på 10:e plats i lagtävlingen.

Omar Mahamed Ismail som gjorde idag debut i EM-sammanhang. Omar sprang in på 66:e plats på den 6.2 km långa banan. Omars tid blev 19:55 vilket ger en snittkilometertid på 3:13. Omar har två år kvar i P19 klassen då han endast är 17 år i år.

Tomtespelen i Karlskrona
10 dec:
Idag var det ett antal aktiva ungdomar i Karlskrona och tävlade i inomhustävlingen Tomtespelen.

Simon Strand blev tvåa på 200m på tiden 24,58 vilket är nytt inomhuspers. I P15 tävlade Sam Grimheden, Sam vann 60m häck på 11,07, blev 5:a på 60m på 9,38 och kom trea på 200m på tiden 33,07.

Evelina Dahlberg gjorde comeback och sprang 200m på 28,27 vilket gav en 7:e plats. I F15 klassen hoppade Ellen Ohlsson höjd, Ellen kom 6:a på 1,38. Ellen stötte även kula och stötte där 8,47 vilket gav henne 7:e platsen. Olivia Stridh tävlade i F13 klassen där hon hoppade höjd, Olivia hoppade 1,26 vilket gav en 8:e plats. Nina Tahvanainen tävlade också i F13 och stötte kula, Nina stötte 9,96 vilket gav henne segern. Även Alma Jönsson stötte kula, Alma kom på 11:e plats med en stöt på 7,17. Alma sprang även 800m på 3:05.34 vilket gav henne 7:e platsen. Linnéa Hermansson vann sitt försöksheat på 60 meter häck med tiden 10,09. I finalen putsade hon tiden till 9,89 och vann även den. Tuva Grimheden tävlade i F11 klassen och sprang där 60m på 10,15 i försöken och 10,28 i B-finalen där hon kom 7:a. Tuva hoppade även längd där hon hoppade 3,29 vilket gav henne 15:e platse, avslutningsvis stötte även Tuva kula där hon kom trea på 6,37.

Vintercupen deltävling 3 i Smedby
10 dec:
Idag gick den tredje deltävlingen i Vintercupen, vilket är 1854m på Elljusspåret i Tinby, Smedby och arrangeras av Kalmar OK.

I herrloppet blev de fyra första löparna i mål löpare från Högby IF. Först i mål var Andreas Davidsson som sprang i mål på 5:50. Strax efter var Erik Karlsson som kom i mål som tvåa på 5:53 och därefter Mikael Bäcklund som sprang i mål på 5:57. Fyra i loppet blev Markus Andersson på 5:59. Anton Hermansson sprang in som 6:a på tiden 6:26. Simon Östborg blev 24:a på 8:27 och Stefan Rohde kom i mål på 8:54 vilket gav 27:e platsen.

I damloppet blev det dubbelt Högby IF och även dubbelt Össmar i mål precis som i premiärloppet i Svartbäcksmåla. Först i mål även denna gång var Frida Össmar på 6:54 och Nelly Össmar blev tvåa på 7:06. Fjärdeplatsen gick till Klara Öberg som sprang i mål på 7:39. Camilla Persson sprang in som 7:e tjej på tiden 8:45. Plats 10 till 12 gick även det till Högbylöpare, Rosita Karlsson sprang in på 9:31, Irene Rohde 9:39 och Camilla Lindström kom in i mål på 10:15.

Julklappsjakten i Göteborg
5 dec:
I helgen var ett antal aktiva från Högby IF i Göteborg och tävlade i säsongens första inomhustävling, nämligen Julklappsjakten. Många fina resultat och individuella prestationer blev det för de åtta aktiva från Högby IF. Högby IF placerade sig dessutom så bra att de samlade ihop så många poäng så vi kom på en 15:e plats i föreningskampen. Totalt var det 75 olika föreningar som var på plats.

Simon Strand tävlade i två grenar, på lördagskvällen sprang Simon 400m i seniorklassen och sprang där i mål på 53:79 vilket är nytt personligt rekord. Simon fortsatte tävlandet under söndagen och då i 19-årsklassen. Simon hoppade där till sig ett silver i tresteg på nya perset 12,01. Nytt inomhuspers blev det även för Simon Carrington som på lördagen sprang 1500m på 4:30.15 vilket gav Simon andraplatsen i 19-årsklassen. Lovisa Karlsson som också tävlar i 19-årsklassen ställde upp i fyra grenar. Lovisa bärgade tre guld och ett silver. Guld blev det i höjd på 1,64 och i längd där Lovisa hoppade 5,38 samt på 60m häck där det även blev nytt klubbrekord på den nya häckhöjden 84cm på tiden 9.15, tidigare rekord innehölls av Elin Lindeblad. Silvret kom i kula med resultatet 10.58 vilket även det är nytt klubbrekord, här fanns det inget tidigare rekord i F19 klassen men Lovisa tar även klubbrekordet i seniorklassen där Siv Tornegård hade rekordet som sattes 2009.

I 16-årsklassen tävlade Anton Hermansson. Anton sprang på lördagen 1500m på nytt inomhuspers 4:33.31 vilket gav han silvret. Anton var endast var 1/100 från guldet. Anton sprang på söndagen 60m häck på för honom nya häckhöjden 91 cm. Anton tog sig till final och slutade på en fjärdeplats i finalen på tiden 8:92 vilket även det är nytt personligt rekord. Selma Lundin tävlade även hon i 16-årsklassen. Selma hoppade under lördagen höjd där hon kom 5:a på 1.51. Selma sprang även 60 m häck under lördagen och tog sig till final på nya perset 10:28. I finalen slutade Selma 7:a på tiden 10:39.

Nelly Össmar som tävlar i 15-årsklassen sprang på lördagen 200m på nytt pers 28:50 vilket gav henne 11:e platsen. Nelly sprang även 1000m på söndagen där hon kom in på en 10:e plats på tiden 3:16.90.

Ellen Ohlsson hoppade höjd samt stötte kula i F14 klassen. Ellen kom på 16:e plats i höjd på resultatet 1.35. I Kula blev det en 12:e plats med en stör på 8.43.

Linnea Hermansson sprang 60m häck och tog sig till final på tiden 9:83 vilket är nytt personligt rekord. I finalen blev det en 3:e plats på tiden 9:99. Linnea stötte även kula där det blev en andraplats med en stöt på 11.15.