Notiser

Aktuellt just nu...>>
Notiser December 2018

Sylvesterloppet i Kalmar
31 Dec: Idag annordnade vi 32:e upplagan av Sylvesterloppet i Kalmar drä sträckorna från 700m, 1,2 och 2,4 km fanns för ungdomarna samt 5 och 10 km för seniorerna. 1007 löpare tog sig över mållinjen vilket är nytt rekord då vi för första gången passerar 1000 fullföljande deltagere.

I 10 km loppen blev det seger till Love Carlsson från Högby IF resp Tilde Axelsson Fröjdenlund från IFK Växjö. Segertiderna skrevs till 31:39 resp 38:07. Pallplatser blev det även till högbylöparna Anton Rehn som sprang in som trea på tiden 32:30 och Julia Samuelsson som kom tvåa på tiden 38:24.

I 5 km loppet blev det trippel Högby IF på både damernas och herrarnas prispall då Nelly Össmar segrade på 18:56. Frida Össmar sprang in som tvåa på tiden 19:21 och Hanna Lundberg trea på tiden 19:56. I herrarnas lopp vann Andreas Davidsson på 15:48, tvåa blev Oliver Wykman på tiden 16:18 och trea Christofer Fogel sprang i mål på tiden 16:34.

Nedan finns samtliga resultat av de aktiva från Högby IF.

David 8:a i Tyskland
31 Dec: David Nilsson sprang på Nyårsafton Silvesterlauf över 8 km i Trier, Tyskland. David sprang i mål på tiden 23:16.

Vinst för Bäcklund i Sylvesterloppet i Vänersborg
31 Dec: Mikael Bäcklund sprang Sylvesterloppet i Vänersborg vilket mätte 8km. Mikael vann loppet på tiden 25:52.

Julavslutning
18 Dec: Igårkväll var det julavslutning på måndagsintervallerna med traditionsenlig julgröt och skinksmörgås samt bastu efteråt. Ett 30-tal aktiva deltog i avslutningen som höll till på Värsnäs.

Dagen efter var det de minsta gruppernas tur att ta julledigt. Löpning stod självfallet på agendan som gjordes utomhus. Efter löpningen gick alla in och körde den traditionsenliga hinderbanan som byggts upp i Djurängens sporthall. Därefter blev det självfallet fika. God Jul önskar vi er alla!

Vintercupen deltävling 2
16 Dec: I söndags avgjordes deltävling 2 i Vintercupen. Arrangör var Ålems OK och sträckan var Långehäll 7,2 km, vilket är en kuperad terängbana.

Det blev precis som i deltävling ett dubbelseger för Högby IF och ny seger för Nelly Össmar i damernas lopp på tiden 31:07. Omar Ismail vann herrarnas lopp på 24:54 före klubbkompisen Anton Rehn (25:23) och trea blev första deltävlingens segrare Erik Karlsson (26:03). Trea i damernas lopp blev Frida Össmar (31:44).

Förutom topp tre blev Camilla Lindström 11:a i damloppet på tiden 40:53. 13:e och 14:e platsen gick till Rosita Karlsson (42:03) och Camilla Persson (42:24). Irene Rohde sprang in som 16:e dam på tiden 47:31.

I herrarnas lopp blev Mikael Bäcklund 4:a på 26:11. Plats 7-9 gick till högbylöparna Christofer Fogel (26:46), Oliver Wykman (26:50), 9:a Ken Slättengren (27:44). Ola Slättengren sprang in som 18:e man på 31:29 och 29:a blev Christer Persson på tiden 41:38.

Terräng-EM
10 Dec: Igår söndags avgjorde terräng EM i Tilburg, Nederländerna. Högby IF hade två deltagare på plats, David Nilsson i seniorloppet och Omar Ismail sprang i U20 klassen.

Omar Ismail sprang in på en mycket fin 20:e plats endast 17s upp till en topp 8:e placering i U20 klassen. Omars tid på den 6,3 km blöta och tungsprungna banan blev 19:02.

David fick ett olyckligt fall i början av loppet och hamnade då bland de sista i det stora fältet. När kroppen för övrigt inte var pigg så bröt David det 10,3 km långa loppet efter drygt halva loppet. Återhämtningen efter sin Japanvistelse där David slog det svenska rekordet kan givetvis ha påverkat utfallet av loppet för Davids del.

Tomtespelen
10 Dec: Igår söndag gjorde tre av våra aktiva från Högby IF inomhuspremiär för inomhussäsongen 2019 i tävlingen Tomtespelen.

Simon Strand sprang in på en andraplats bland männen på 200m. Simons tid i mål blev 24.74. Simon stötte även kula där han blev trea med en stöt på 9,56. I P15 klassen tälade Sam Grimheden. Sam kom femma på 60m (8.76), trea på 200m (29.18) och vann 60m häck på tiden 10.74. Tuva Grimheden som tävlade i F13 klassen tävlade flitigast av samtliga under dagen då hon ställde upp i fyra grenar. Tuva sprang 200m på 32.88, (12:a), sprang 60m häck på 11.42 i försöken och sedan 11.96 i finalen där hon blev 6:a. Två tolfteplatser blev det i höjd (1,08) och i kula (6,20)

Nytt "svenskt" rekord av David
2 Dec: David Nilsson gjorde idag sitt sista lopp under sin japanvistelse då han sprang 10 miles. David passerade 5km på 14:13 (nytt PB på väg) sedan 10km på 29:00 (nytt PB på väg) sedan 15km på nästan samma km passering som då han slog svenskt rekord på halvmaran för två veckor sedan 43:53, David sprang över mållinjen på tiden 47:10 vilket är nästa en och halv minut snabbare än det 25 år gamla svenska inofficiella rekordet på 10 miles!