Notiser

Aktuellt just nu...>>
Notiser Januari 2019

Nytt klubbrekord av David!
28 Jan: David Nilsson och Nils Hammaräng Grip sprang ikväll 3000m inomhus i Göteborg och tävlingen Bauhaus Indoor Classic. David vann på 8:08.49 vilket är nytt klubbrekord inomhus! 2.43, 2.45 och 2.40 gick kilometrarna på. Nils blev 18:e på 9:15.00.

Loppet kan ses här igen: 1:01.05 in i klippet startar loppet

Klubbrekord x2 av Lovisa
27 Jan: Två nya klubbrekord av Lovisa Karlsson idag i Norrköping och Norrköping Indoor Games!! Lovisa hoppade idag 181 i höjd vilket är pers med hela 8cm!! Nytt klubbrekord blev det även på 60m häck där Lovisa sprang på 8.47, även där en rejäl sänkning då Lovisa tidigare sprungit på 8.59
Lovisa vann både höjd och 60m häck! Lovisa toppar nu årsbästalistan i höjd och tvåa på 60m häck i F19 klassen! I kvinnoklassen kan tilläggas att Lovisa gick in som delad fyra i höjd tillsammans med Ebba Ljungmark och trea på 60m häck i kvinnoklassen!

Scandic Indoor games
27 Jan: Christofer Fogel sprang i fredags 25/1 3000m i Huddinge på 9:08.93 i Scandic Indoor games. Idag 27/1 blev det 1500m för Christofer och han sprang där i mål på 4:17.77

Julia sprang 3000m i Nederländerna
27 Jan: Nytt personligt rekord inomhus av Julia Samuelsson på 3000m inomhus i Nederländerna. Julia sprang på 10:03.46 inomhus i Nederländerna. Julia kom trea!

Quality Hotel Games i Växjö
20 Jan: Quality Hotel Games i Växjö avgjordes med hela fyra nya klubbrekord!!

Marcus Nilsson sprang på söndagen 60m häck där det blev nytt klubbrekord. Marcus sprang in på 8.22 vilket gav en 6:e plats i finalen. Marcus hoppade även längd där det blev en 5:e plats med ett hopp på 6,83

På lördagen vann Marcus Nilsson männens stav och kula! I stav blev det 5.00 och I kula blev det 15,44

Simon Strand sprang 200m på tiden 24.06 på söndagen och på lördagen blev det personligt rekord för Simon Strand på 60m då han sprang på 7.59. Simon sprang även 400m på 53.85.

Precis som i herrarnas häcklopp på söndagen blev det nytt klubbrekord och då av Lovisa Karlsson som sprang på 8.59 i försöken och sedan tangerade hon den tiden i finalen där det blev en 3:e plats! Nytt klubbrekord blev det även i F19 då Lovisa Karlsson stötte 11,11 på lördagen. Lovisa hoppade även längd där det blev en 3:e plats på 5,87.

60m häck blev det även för Linnea Hermansson på söndagen och då i F15 klassen. Linnea tog sig där till final på 9.22. 9.22 blev det öven i finalen där hon blev 3:a!
Linnea Hermanson satte även hon ett nytt klubbrekord och då på 60m i F14 i försöken! Linnea vann sitt försök på 8.17. I A finalen slutade Linnea 5:a på 8.20

I F17 1500m blev det pers för Nelly Össmar som sprang in som 3:a på 5:08.08.

Vintercupen deltävling 4
20 Jan: Vintercupen deltävling 4 och 4,8km i Förlösas motionsspår!
Vinst för Omar Ismail och fjärde raka vinsten till Nelly Össmar i damklassen.
Tvåa bakom Omar blev Mikael Bäcklund och trea Erik Karlsson. I damloppet blev Frida Össmar tvåa och Siv Persson (Målilla Mörlunda Ski) trea. Samtliga resultat.

David trea i Nederländerna
13 Jan: David Nilsson 3:a i 10,5km långa terrängloppet Abdijcross Kerkrade i Nederländerna. David sprang i mål på 33:18. Vann loppet gjorde Samuel Fitwi från Tyskland på 32:58.

Ka2 Spelen i Karlskrona
13 Jan: Många fina resultat av de aktiva från Högby IF under dagen i Karlskrona då Ka2-Spelen avgjordes! Ett F14 klubbrekord på 60m häck av Linnea Hermansson som kom tvåa i F15 på tiden 9.15. Linnea sprang även 200m på tiden 28.16. Marcus Nilsson sprang även han 60m häck och kom där 3:a på 8.36. Marcus stötte även kula och vann den på 14,71.
I männens 3000m lopp blev det trippel Högby IF på pallen och där samtliga även satte nytt pers. Vann gjorde Nils Hammaräng Grip på 9:07.73, tvåa Erik Karlsson 9:12.68 och trea Abdi Khader 9:14.24. Fjärdeplatsen gick även den till en högbylöpare, Christofer Fogel sprang in på 9:15.91. Tävlingen innehöll även veteranklass och där sprang Camilla Lindström 800m och kom där 800m på 3:15.03

Omar i Europalaget
12 Jan: Omar Ismail representerade idag Europa och sprang en sträcka för U20 laget när de tävlade i 4x1500m terränglöpning i Skottland och tävlingen Great Stirling XCountry. Två tjejer och två killar deltog i varje stafettlag. Lagen var Europa, USA och Storbritannien och båda lagen hade seniorlag och U20 lag. Under dagen var det även individuella lopp för både seniorer och U20 löpare, män och kvinnor. Den totala lagtävlingen vann Europa där en till svensk löpare var uttagen att springa i det individuella loppet nämligen Napoleon Solomon.
Omar själv sprang riktigt bra! Omar sprang tredjesträckan och tog upp Europas U20 lag från att ligga sist till en första plats i U20 stafetten och total 4:a. U20 laget kom till slut total 4:a och U20 1:a i stafetten! Läs mer om loppet på www.european-athletics.org

Surbullespelen i Norrköping
6 Jan: Linnea Hermansson har idag tävlat i Norrköping och Surbullespelen. Linnea vann 60m häck på 9.32 och även 1:a på 60m på tiden 8.24 vilket är tangerat klubbrekord i F14. Linnea sprang även 200m där det blev en andraplats på tiden 27.88. Resultaten i samtliga tre grenar var dessutom nya personliga rekord.

Vinterserien i Trollhättan
6 Jan: Det var inte bara i Smedby en ”vintercup” sprangs. I Trollhättan har de en egen s.k. Vinterserie deltävling 3 och där deltog Mikael Bäcklund. Mikael sprang in som tvåa där över den 11,9km långa banan på tiden 40:19.

Deltävling tre i Vintercupen
6 Jan: Vintercupen deltävling 3 och Elljusspåret Tingby 1854m! Dubbelseger igen för Högby IF. Dessutom nytt banrekord av Andreas Davidsson då han vann herrarnas lopp på 5:36. Det gamla rekordet var från 1990 då Mikael Larsson sprang i mål på 5:43. Även damernas banrekord är från samma år och innehas av Katarina Nilsson på 6:47 vilket dagens damsegrare Nelly Össmar var 4s ifrån då hon sprang i mål på 6:51. Nelly tog dessutom sin tredje raka seger i årets vintercup! Tvåan i herrloppet Erik Karlsson (5:39) var även han under tidigare banrekordet. Trea i herrloppet blev Oliver Wykman (5:47). Tredjeplatsen i damloppet gick även den till en högbylöpare då Hanna Lundberg sprang i mål på 7:22.

Övriga platser i herrloppet, 4:a Christofer Fogel (5:50), 6:a Anton Rehn (6:02), 8:a Simon Carrington (6:06), 9:a Anton Hermansson (6:07), 20:e Melwin Strömqvist (7:02), 27:e Anders Rehn (7:32), 28:a Henric Carlsson (7:35), 32:a Christer Persson (8:58) och i damloppet blev 5:a Klara Öberg (7:47), 10:a Camilla Lindström (8:55), 12:a Camilla Persson (9:16), 13:e Katarina Nilsson (9:43), 14:e Irene Rohde (9:58).