Notiser

Aktuellt just nu...>>
Notiser Mars 2019

Marsspelen
31 Mars: Idag avgjordes Marsspelen i Nybro. Hugo Ryden tävlade där i P11 klassen och blev 6:a i 2x40m på sammanlagda tiden 14.28. I längd blev det en 7:e plats med ett hopp på 3,30. I P9 sprang Eskil Ryden 2x40 och blev där 8:a på tiden 16.57. I längd blev det en 6:e plats med ett hopp på 2,62.

Terräng VM i Århus
30 Mars: Omar Ismail har idag representera Sverige i terräng VM i klassen U20. Omar fick dessvärre bryta på tredje varvet av fyra pga känning av en skada. Omar öppnade starkt och var först ut efter 500m och låg bra med innan han dessvärre fick bryta. Detta var inte sista gången vi får se Omar i täten!

Cross & Trail i Århus
30 Mars: Nelly Össmar och Anton Hermansson sprang idag 4km Cross & Trail (The Toughest) i Århus i samband med att VM i terränglöpning avgjordes i Danmark! Nelly var först i mål av damerna och Anton sprang in på tredje plats! I loppet deltog drygt 200 damer och 200 herrar! Nellys tid över den 4 km tuffa banan blev 18:03 och Anton sprang i mål på tiden 15:51.

Dubbla banrekord i USA
30 Mars: Ida Nilsson och David Nilsson är i USA och Arizona. Där sprang de båda två Crown Kings Scramble 50k. Båda två vann och de slog även till med nytt banrekord båda två!

Davids tid i mål bilen 3:47.05 och Idas tid i mål blev 4:26.44. Banan var drygt 1900m uppför och 865m nedför.

Varvetmilen i Danderyd
3 April: David Nilsson vann idag Varvetmilen i Danderyd på tiden 32:32

Växjömångkampen
31 Mars: I helgen tävlade Edvin Persson och Tuva Grimheden i Växjömångkampen.

Varvetmilen i Göteborg
31 Mars: Nils Hammaräng Grip sprang idag Varvetmilen i Göteborg! Nils kom 8:a på tiden 32:21.

Vintercupen deltävling 8
24 Mars: Idag avgjordes Vintecupen deltävling 8 i Saxnäs över 4,8km. Seger blev det både i dam och herrklassen till högbylöpare, Omar Ismail vann herrloppet och Nelly Össmar damloppet. Plats 2-5 i herrloppet gick även det till löpare från Högby IF, Erik Karlsson (15:11), Christofer Fogel (15:36), Ken Sättengren (16:06) och Anton Hermansson (16:46). Tobias Ingvarsson sprang i mål på 8:e plats på tiden 18:04, Melwin Strömqvist 12:a (18:49), Magnus Grimheden 17:e (19:30), Simon Östborg 20:e (20:26), Sam Grimheden 23:a (22:31) och Christer Persson 25:a (24:52).

I damloppet blev Frida Össmar 2:a på 18:39, Klara Öberg 5:a på 20:56. Plats 7-12 gick sedan till löpare från Högby IF, Anita Jönsson (22:34), Jill Östborg (22:39), Camilla Lindström (24:23), Camilla Persson (24:25), Rosita Karlsson (24:52) och Irene Rohde (26:23).

Annelundsrundan
23 Mars: Andreas Davidsson vann Annelundsrundan 10km idag i Ljungby. Segertiden blev 33:32.

Varvetmilen i Karlskrona
23 Mars: Love Carlsson vann idag Varvetmilen i Karlskrona på 32:47. Ebba Jeppsson sprang också den 10km långa banan på tiden 55:08

David 14:e man på New York City half
17 Mars: Idag sprang David Nilsson den stora halvmaran i New York "United Airlines NYC Half" och gjorde - med tanke på de yttre betingelserna (kallt, blåsigt) och den tuffa (ganska kuperade) banan - förmodligen ett lopp av samma kaliber som rekordet när han sprang i mål på 1:03:30.
David blev 14:e man och endats slagen med mindre än 1½ minut av etiopiske segraren Tilahun.
David höll jämn fart första tre fjärdedelarna av loppet med halvmilar på 14:51 - 14:51 - 14:52 innan han i den kuperade avslutningen tappade till 15:48 innan han speedade upp igen (sista 1.1 km på 3:18).

Götalandsmästerskapen i friidrott
17 Mars: I helgen har Götalandsmästerskapen i friidrot avgjorts i Växjö för 13-14 åringar. Högby IF hade en aktiv på plats, Linnea Hermansson som sprang 60m på lördagen och 60m häck på söndagen.

60m som gick på lördagen sprang Linnea i försöken på 8.22 vilket gjorde att hon tog sig vidare till semifinal där det blev 8.24 som dessvärre inte räckte till en final. Under söndagen blev det 60m häck där Linnea tog sig vidare från försöken på tiden 9.24, I semifinalen sprang Linnea lite fortare och vann där sin semifinal på tiden 9.21. I finalen sprang Linnea ännu fortare och sprang in som fyra på tiden 9.19.

Två Sjöar Runt
17 Mars: Anton Rehn inledde utomhustävlingsäsongen idag med att springa Två Sjöar Runt över 11,2 km. Anton sprang in som femma på tiden 36:28

Varvetmilen i Helsingborg
17 Mars: Nils Hammaräng-Grip tvåa i Helsingborg och Varvetmilen på tiden 33:11.5

Priser till Högby IF
11 Mars: Högby IF prisat under Smålands friidrottsförbunds årsmöte där Mikael Bäcklund och Carl-Gustaf Nilsson representerade Högby IF.

Priser till Högby IF:
Vandringspris vid senior DM (Skillingaryd FK:s VP 5 & 10km): Mikael Bäcklund

Vandringspris vid senior DM (Växjö LK:s VP 1/2 maran och marathon): Christofer Fogel

Villstads-Egons Vandringspris (bästa tremannalag i Veteran-Cupen): Högby IF

Poängjakten Män: 1:a Högby IF

Poängjakten Kvinnor: 1:a Högby IF

DM castorama: 3:a Högby IF

Statistiksidan uppdaterad
11 Mars: Statistiksidan för tävlingsåret 2018 är nu uppdaterat, med årsbästa, samtliga resultat mm samt Verksamhetsberättelsen!
All data insamlat av Calle, Bertil och Per och sammanställt av Mikael Bäcklund!

Vintercupen deltävling 7
10 Mars: Deltävling 7 i Vintercupen avgjordes söndagen 10 mars i Helgesbo och sträckan var 10km. Fyra första platserna i herrarnas lopp gick till högbylöparna Omar Ismail (32:04), Erik Karlsson (33:37), Anton Rehn (33:47) och Mikael Bäcklund (34:12). Sjua blev Tobias Ingvarsson (39:05). Simon Östborg sprang in som 13:e man på tiden 48:02 och Christer Persson 15:e på tiden 55:31. I damernas lopp sprang Camilla Persson in som fyra på tiden 52:31 och Irene Rohde 5:a på tiden 58:18.

Sunna Open
3 Mars: 2 Mars avgjordes Sunna Open inomhus i Karlskrona. Abdi Khader vann herrarnas 1500m på tiden 4:16.86. I P15 tävlade Sam Grimheden, Sam kom trea på 200m på tiden 30.31 samt 4:a på 60m på tiden 8.73. Edvin Person tävlade 60m häck och sprang där i mål på tiden 11.59. Edvin vann höjden på 1,35 och hoppade 4,19 i längd vilket gav en 7:e plats. Edvin stötte även kula där han kom 3:a med en stöt på 7,50.

I F15 klassen sprang Linnea Hermansson 60m på tiden 8.43 vilket gav henne en 4:e plats. Linnea sprang även 60m häck och där blev det en 3:e plats på tiden 9.43. I F13 klassen tävlade Tuva Grimheden och Olivia Stridh. Båda tävlade flitigt och sprang 60m försök, Tuva sprang i mål på 10.57 och Olivia 8.96, Olivias tid räckte till final och där blev det en 3:e plats på tiden 9.03. Tuva sprang även 200m och där sprang hon in på tiden 33.77. Olivia sprang 800m på 2:49.21 vilket gav henne en andraplats. Tuva sprang 60m häck final på tiden 12.51 vilket gav henne en 6:e plats. Tuvas tid i försöken var 11.39. I F13 höjd hoppade Olivia 1,35 vilket gav henne en 3:e plats. I längd blev det en 22:a plats för Tuva med ett hopp på 3,39.

Inomhus SM för Veteraner
3 Mars: Den gångna helgen har Veteran SM i friidrott avgjorts i Malmö där Högby IF hade sex aktiva på plats. Högby kammade hem hela nio medaljer varav sex guld, ett silver och två brons!

Yngst i veteranklassen var de två nya veteranerna Mikael Bäcklund och Christofer Fogel som gjorde sitt första veteranmästerskap och då i M35 klassen. Båda två sprang på fredagen 3000m där Christofer vann loppet och sitt första veteranguld på tiden 9:10.16. Mikael Bäcklund sprang in på fjärdeplatsen på tiden 9:23.78. Båda två sprang på lördagen 1500m där Christofer knep sitt andra guld på tiden 4:19.18. På pallen fick Fogel sällskap av klubbkompisen Mikael Bäcklund som blev trea och därmed fick sin första veteranmedalj. Mikael sprang i mål på tiden 4:35.15. Christofer sprang även 800m som avgjordes på söndagen. Christofer sprang där in som tvåa efter att dragit hela loppet och fick ge sig i spurten. Christofers silvertid blev 2:06.85.

I M40 tävlade Tomas Olsson i 3000m på fredagskvällen där han sprang hem segern och M40 guldet på tiden 9:52.93.

Frida Össmar som tävlade i K40 vann både 3000m på fredgskvällen och 1500m på lördagskvällen. Fridas segertid på 3000m blev 11:03.19 vilket är nytt personligt rekord. Frida startade lördagens 1500m lopp precis som hon gjorde på 3000m, snabbt och fick en lucka direkt och höll den hela vägen in i mål. Fridas segertid blev 5:08.01. Frida sprang även på söndagen 800m, Frida sprang där hem bronset på tiden 2:29.85 efter en spurtduell med tvåan i loppet.

Peter Össmar klev upp en klass till årets veterantävling ocg tävlar i år i M40. Peter hoppade på lördagen höjd och hoppade där 1,67 vilket gav honom guldet.

Anna-Stina Wanby som precis klivit upp i K55 klassen sprang tre lopp under helgen, 3000, 1500 samt 800m. Anna-Stina sprang in på en 5:e plats på tiden 12:26.72 vilket är en putsning av sitt egna Smålandsrekord med hela 20 sekunder. Nytt smålandsrekord blev det även på lördagen för Anna-Stina då hon sprang in som 5:a på 1500m på tiden 5:48.48. Anna-Stina förbättrade även på söndagen sitt egna smålandsrekord på 800m, nya rekordet lyder 2:53.58. Tiden gav även henne en fin 4:e plats!