Notiser December 2019

Sylvesterloppet Kalmar 2019.
31 dec: Idag anordnade vi 33:e upplagan av Sylvesterloppet i Kalmar där vi hade ny bansträckning pga ombyggnad på del av den tidigare sträckan.

Nya sträckan uppskattades av många och sträckorna 5 och 10 km lockade som vanligt flest deltagare, ungdomssträckorna var 1 resp 2 km samt 400m sträcka för de allra minsta under fem år.
Det blev även nytt deltagare rekord då 1215 st var anmälda varav 1105 löpare sprang i mål.

Först i mål på 10km var Högby IF:s Andreas Davidsson på tiden 31:56. Damloppet vanns av Martina Bergsell Ocab RC på tiden 38:38. 5 km sträckan vanns av Nybro skidklubbs Lars Ericsson på tiden 17:33 samt Maria Akesson från Kalmar vann damernas lopp på tiden 19:12.

Nedan listas samtliga löpare från Högby IF som sprang Sylvesterloppet.

Sylvesterloppet i Göteborg
31 dec: Nelly Össmar sprang idag Sylvesterloppet i Göteborg tillsammans med dryga 1400 löpare. Nelly sprang i mål på 40:46 på det 10km långa loppet. Nelly blev på det fyra i F17 klassen. Erik Kullberg sprang in som 52:a i det manliga loppet på tiden 37:44.

Sylvesterlopp i Österike
31 dec: David Nilsson sprang ett 6,8km långt Sylvesterlopp i Österike där han sprang in som sjua på tiden 19.23 vilket ger ett snitt på 2,51 min/km.

Sylvesterlopp i Madrid
31 dec: Erik Karlsson sprang på nyårsafton San Silvestre Vallecana i Madrid över 10 km. Erik sprang in som total 37:a samt 7:a i U23 klassen på tiden 30:44.

Julavslutning för den yngsta gruppen.
17 dec: Traditionsenligt var det julavslutning med hinderbana för de yngsta samt mellangruppen på Djurängsskolan.

Julbord på Hossmo gård
16 dec: Efter måndagens intervall träning bjöd Högby IF våra aktiva och funktionärer som hjälpt till på våra arrangemang på julbord på Hossmo gård!

David Nilsson vår nyblivna svenska rekordinnehavare på Marathon var även han med på julbordet där speakern på flertalet av våra lopp Mikael Larsson intervjuade honom om loppet och framtidens OS satsning.

Vintercupen deltävling 2, Förlösa
15 dec: Seger för Erik Karlsson i den tredje deltvälingen av Vintercupen som avgjordes i Förlösa. Sträckan var 4,3 km och Erik vann på tiden 15:21. Tvåa i det manliga loppet var Ken Slättengren som sprang i mål på 16:27. Ola Slättengren sprang i mål på tiden 18:51 och Simon Östborg på 20:42 samt Sigge Oscarsson på tiden 24:13.

I damernas lopp blev det en andraplats för Amanda Håkansson på tiden 18:54. Camilla Persson sprang in som sexa på tiden 23:34.

Tomtespelen i Karlskrona
15 dec: Den gångna helgen tävlade ett antal aktiva från Högby IF i Karlskrona och Tomtespelen. Simon Strand tävlade i den manliga seniorklassen där han sprang 60m. Simon gick till final på tiden 7.58 och i finalen blev Simon femma på tiden 7.59. Simon sprang även 200m där han vann på tiden 23.92. På 200m fick Simon även sällskap av Sam Grimheden och Magnus Grimheden. Sam ble10:a på tiden 27.75 och Magnus 11:a på 27.90. Simon stötte även kula där han blev trea med en stöt på 10,09.

Edvin Persson tävlade i P13 klassen och sprang där 200m på tiden 28.95 vilket gav en 4:e plats. Edvin sprang även 60m häck vilket han gjorde på tiden 10.46. Edvin kom där tvåa! I höjd blev det nytt personligt rekord samt även nytt klubbrekord då Edvin vann höjden på 1,59. Edvin stötte även 9,41 i kula vilket gav en 4:e plats.

FIK Färjestaden och Högby IF hade ett gemensamt P13 lag i 4x200m där Högbys representant var Edvin Persson. Laget vann på tiden 1:58.83.

I F13 tävlade Tuva Grimheden, Tuva sprang 200m på tiden 30.91 vilket gav en 4:e plats. Tuva tog sig sedan till final på 60m häck på tiden 10.42. I finalen sprang Tuva in som tvåa på tiden 10.42. Tuva hoppade även höjs där hon kom 4:a på 1,35 samt stötte kula där hon kom 11:a med en stöt på 7,61

I den yngsta klassen F9 tävlade Bodil Grimheden, Bodil sprang 60m på tiden 13,38, och hoppade 2,54 i längd.

Valencia Maraton- Svenskt rekord av David!
1 dec: David Nilsson slog till rejält på söndagsmorgonen då han förbättrade sitt personbästa på maraton till 2.10.09. Med den tiden slog han t.o.m. det svenska rekordet på distansen, som har stått sig sedan 1983. David har förbättrat sig rejält i år då han slagit personbästa gång på gång i tre raka maratonlopp. Denna gång kapade han personbästat med ytterligare 1.49. David klarade med detta lopp både den internationella OS-kvälgränsen på 2.11.30 och SOK:s egna tuffare nomineringsgräns på 2.11.00.

I loppet blev David 16:e man efter två jämna halvor (1.05.04 respektive 1.05.05), men då kan man nämna att David avslutade riktigt starkt och sista 7 km avverkades i ett tempo under 3.00 min/km.

Julklappsjakten i Göteborg
1 dec: Under helgen har Julklappsjakten i Göteborg avgjorts och här hade Högby IF en tävlande på plats. Det var Edvin Persson i P13-klassen. På lördagen tävlade Edvin i tre grenar. På 200 meter blev han femma med tiden 28.79. Utöver det blev han tvåa i längdhoppet med ett hopp på 5.19. I längdhoppet deltog hela 43 tävlande. Sedan tävlade han även i kula och där blev han nia på 8.78. Tävlandet fortsatte på söndagen och blev femma i finalen på 60 m häck med tiden 10.50. I höjdhoppet blev Edvin sedan trea med höjden 1.57, vilket också är nytt klubbrekord. Det blev även en tredjeplats i tresteget med ett resultat på 10.14.

Vintercupen deltävling 2 - dubbla Högbysegrar
1 dec: Söndagen den 1 december betydde ny tävling i Vintercupen. Denna tävling avgjordes på Alvespårets 7,2 km långa terrängslinga, som för dagen delvis var täckt med snö och is. På herrsidan sprang Ken Slättengren snabbt och vann med tiden 26.14. På plats nummer tre blev det också en Högbylöpare genom Johan Nordström med tiden 27.32. Det blev Högbyseger även på damsidan genom Amanda Håkansson, men där var det en tuff kamp. Amandas tid blev 31.53 och segermarginalen skrevs till två sekunder.