Notiser

Aktuellt just nu...>>
Notiser Juli 2020

Ölands Marathon
26 Juli: Ölands marathon som avgjordes i lördags där tot 73 sprang i mål. Ett Ölands marathon som i år blev lite annorlunda då max 50 löpare åt gången fick springa sträckan så starttiderna var 09:00 samt 15:00 vilket framgår i resultatlistan.

Ljungby
21 Juli: Lovisa Karlsson tävlade igår i Ljungby. Lovisa vann kvinnornas höjd på 1,66 samt längden på 6,02. I spjut blev det en tredjeplats med ett kast på 35,80.

Löttorpsvarvet
21 Juli: Löttorpsvarvet med gruppstarter lockade hela 230 löpare i olika åldrar. I huvudklassen 6,2 km var Högbylöparna Andreas Davidsson och Amanda Håkansson snabbast och vann på 20,01 respektive 24,08. Tack alla löpare som ställde upp i loppet!

Nytt Svensk Rekord av David
19 Juli: David Nilsson sprang idag på morgon ett 5km lopp i Nederländerna och Nijmegen. David Förbättrade sitt eget svenska rekord över 5km. Den nya rekordtiden är 13:42.

Hornsjön Runt
18 Juli: Hornsjön runt genomfördes idag av med utspridda startgrupper med max 50 i varje. Totalt sprang under dagen 330 löpare i mål i de olika klasserna. För Högby IF:s del blev det sex stycken topp tre placeringar i de fyra olika seniorklasserna.

Nils Hammaräng Grip vann männens 11km på tiden 38:58. Damernas motsvarande lopp vanns av Amanda Håkansson på 45:19. I samma lopp sprang Towa Nilsson in som tvåa på tiden 47:53.

I 5,5km loppet vann Marcus Nilsson herrloppet på tiden 21:12. I damernas 5,5km lopp blev det precis som i det längre loppet dubbelt Högby. Olivia Stridh vann på tiden 26:15 före Hanna Lundberg på tiden 26:21.

Segrarna i 11 km loppet Amanda Håkansson och Nils Hammaräng Grip.

Löparnas kväll i Oskarshamn
8 Juli: Vinst för Ludvig Bjurelid på 3000m i Oskarshamn under löparnas kväll! Ludvig vann på tiden 9:22.10

Ölandsspelen
11 Juli: Ölandsspelen blev av 2020 trots rådande omständigheter med Covid-19 pandemin och ett max antal på 50 personer på samma plats vid ett tillfälle. Detta året blev det endast 13 år och äldre som kom att få beträda banorna på Högby IP då endast aktiva och funktionärer läts vara på banorna. Ingen publik och ett luftigt och välplanerat tidsprogram gjorde det möjligt att genomföra tävlingarna. Bilder från dagen

I seniroklassen sprang Simon Strand 200m på nya personliga rekordet 23.40 vilket gav en 4:e plats. Simon stötte även till sig en 4:e plats i kula med en stöt på 10,66, I diskus blev det pall plats till Simon då han kom trea med ett kast på 31,60. Marcus Nilsson vann den manliga längden med ett hopp på 6,68 samt även kula med en stöt på 14,02 och diskus med ett kast på 45,46. I det manliga spjutet blev veteranen Leif Fröling trea med ett kast på 29,77.

I den kvinnliga klassen blev det ett nytt banrekord på 1 mile till Julia Samuelsson som vann loppet på tiden 5:01.82. Nelly Össmar sprang i sama lopp in som tvåa på tiden 5:23.37.

Lovisa Karlsson ställde upp i tre grenar där det blev två segrar och en silverplats. Lovisa vann höjden på 1,60 innan regnet kom och Lovisa valde att vara nöjd med 1,60. I längd blev det även där vinst med ett hopp på 5,90. Lovisa stötte sedan 12,21 i kula vilket är nytt personligt rekord.

I P17 spranga Sam Grimheden 100m på 13.02 vilket gav en fjärdeplats.Sam hoppade även höjd där ett hopp på 1,55 gav en silverpeng. I längden blev det en 4:e plats med ett hopp på 4,97 för Sam.

I F15 sprang Linnea Hermansson vann 80m häck på tiden 12.95 och utan häckar sprang Linnea in som trea i sitt försöksheat på 80m på tiden 11.34. Linnea kastade även spjut där det blev en bronsplats med ett kast på 27,09. Towa Nilsson kastade även hon spjut och kastade där 22,36 vilket gav fjärdeplatsen. Towa vann därefter 800m på nya personliga rekordet 2:27.23.

I P13 blev det hela sex starter för Edvin Persson som tog hela fyra pallplatser. I Höjd blev det dessutom nytt Ölandsspels rekord med ett hopp på 1,60. På 600m blev det en silverpeng på tiden 1:52.67. Silver blev det även i längd med resultatet 5,15. Brons blev det i kula med en stöt på 10,27. I diskus kastade Edvin 24,86 (5:a) och i spjut 27,17 (6:a).

I F13 tävlade Tuva Grimheden i tre grenar, Tuva sprang in som tvåa på 60m häck på tiden 9.98. Tuva hoppade även höjd där det blev en fjärdeplats på resultatet 1,40. I längd blev det en 8:e plats med ett hopp på 4,23. Vilma Herranen hoppade 1,50 i höjd vilket gav en andraplats och 4,57 i längd där det blev en fjärdeplats.

Ett tredje pers av David
8 Juli: Nytt pers och en tredjeplats igår av David Nilsson i Huddinge. David sprang 1500m på 3:50.07 vilket är pers med nästa. 3,5 s

Folksam Grans Prix i Karlstad
8 Juli: Lovisa Karlsson tvåa på tangerat pers då Folksam GP avgjordes igår kväll i Karlstad! Lovisa sprang i mål på 13.72 endast två hundradelar från segraren.

Böda Sandsloppet
3 Juli: Böda Sandsloppet avgjordes ikväll där totalt 106 sprang över mållinjen fördelade över fyra olika sträckor och starter!

19:00 gick starten för det längst loppet 6,5km. Först över mållinjen var Andreas Davidsson på tiden 22:31 och Nils Hammaräng Grip tvåa på 22:44.

I damernas lopp blev det även där två Högbylöpare högst upp som båda två tidigare även sprungit 4 km loppet. Nelly Össmar var först över mållinjen på 6,5 km loppet på tiden 29:10, Nelly sprang även in som tvåa på 4 km loppet som avgjordes 18:00. Nelly sprang där in på tiden 16:32. Frida Össmar blev tvåa på i 6,5 km loppet på tiden 29:47. Frida sprang även hon 4 km tidigare på kvällen, Frida slutade där trea på tiden 16:59..

I seniorloppen var 4km loppet först ut klockan 18:00. Först över mållinjen i herrloppet var Högby IF:s Kalle Sigfridsson på tiden 15:39. I damernas 4km lopp blev det trippel Högby där Tova Nilsson var snabbast på tiden 16:08, tidigare nämnda Nelly Össmar tvåa på 16:32 och Frida Össmar trea på tiden 16:59

De yngsta sprang 1,1 resp 1,8 km utan tidtagning. 13-årsklassen var den yngsta klassen som hade tidtagning och där sprang två högbylöpare in som tvåa (Louise Sjögren, 7:56) och trea (Philip Sjögren, 8:08).

Svensk rekord av David Nilsson
2 Juli: På torsdagskvällen fick Sverige sin allra första svenska rekordhållare på 5 km väg då David Nilsson sprang på 13:58 vid Fiskartorpet i Stockholm. Tiden var två sekunder under stipulationsgränsen, dvs den gräns som var satt för att det skulle bli ett svenskt rekord på distansen. David var sex sekunder före IF Götas Jonas Leandersson och ytterligare en före Emil Danielsson.

David var lite passiv första 400 meterna men tryckte till efter två kilometer när farthållaren Oliver Löfqvist klev av enligt friidrott.se Vidare skriver friidrott.se "Följande 500 m-avsnitt hade David 1:15 och lämnade klungan fem sekunder bakom. Därefter var det en kamp mot klockan och med högljutt stöd sista biten gick det vägen efter en bra spurt"

I en intervju med friidrott.se säger David följande.
– Jag är väldigt nöjd! Det var tufft idag och jag började bli trött redan efter 2,5 km, men jag fokuserade på tekniken och försökte springa avslappnat, säger David Nilsson som nu satte sitt tredje svenska rekord. Tidigare 1:02:09 på halvmaraton 2018 och 2:10:09 på maraton för sju månader sedan