Lidingöloppet
24 Sep: Idag avgjordes Lidingöloppet 30km där fem löpare från Högby IF sprang.
David Nilsson var snabbast och sprang in på en femteplats och bästa svensk på tiden 1:40.05! Anton Rehn sprang in som 34:a på tiden 1:52.36 och Erik Kullberg sprang in som 98:a på tiden 2:03.03. Harald Lööf sprang in på tiden 2:57.47.
I damloppet sprang Erika Lindeblad in på en 12:e plats på tiden 2:15.06
På söndagen 25/9 sprang Kalle Sigfridsson 15km loppet och sprang där imål 22:e plats på tiden 59:47.

Sicklaloppet
19 Sep: David Nilsson vann igår Sicklaloppet 10km på nytt banrekord 30.26.

Kalmar Backyard Ultra
18-19 Sep: Premiär av Kalmar Backyard Ultra är precis avslutat! Tävlingen började igår kl 10:00 på Stensö i Kalmar med 169 löpare!

Backyard Ultra är en tävlingsform där deltagaren så många gånger som möjligt ska springa ett varv på 6 706 meter (4.167 miles). Varje timme startar man på ett nytt varv. När ett varv är avklarat, kan deltagaren vila fram till nästa start. Loppet avslutas när alla löpare utom en har gett upp, alternativt inte hinner tillbaka inom tidsbegränsningen 60 minuter.
När varv 13 började var det 30 löpare kvar. Klockan 23 igår kväll när fjortonde varvet började var det 22 löpare kvar. När solen började gå upp och söndagsmorgonen gav sig till känna var det fem löpare kvar vilka höll ihop ytterligare några varv. De fem löparna Christer Karlsson, Andreas Kyrk, Johan Signert, Johan Svensson, Mattias Toivanen begav sig ut och avverkade det 24:e varvet! De hade då sprungit i ett dygn och avverkat 100miles dvs 160 km!
Vid varv 27 var det trion Mattias Toivanen, Johan Signert och Christer Karlsson som skulle göra upp om medaljerna! Christer Karlsson gav upp vid starten av 28:e varvet och knep en välförtjänt bronspeng efter att ha sprungit dryga 187 km!
Mattias Toivanen och Johan Signert höll ihop ytterligare ett par varv och på det 31:e varvet bröt Johan Signert och Mattias Toivanen kunde springa in som segrare då han fullföljde varv 31!! Johan Signert sprang 201 km och vinnaren av Kalmar Backyard Ultra Mattias Toivanen sprang dryga 207 km!

Bilder från de två dagarna.

Stort grattis till er alla som var med och genomförde premiären av Kalmar Backyard Ultra!!

Finspångs stadslopp
18 Sep: Andreas Davidsson tvåa på Finspångs stadslopp över 7km på tiden 22:13.

Götalandsmästerskapen
11-12 Sep: Tuva Grimheden och Edvin Persson tävlade i helgen i Malmö och Götalandsmästerskapen i friidrott för 13-14 åringar. Edvin sprang på lördagen 300m häck i P14 klassen där det blev ett guld på tiden 43.31!
Tuva sprang även hon 300m häck i F14 klassen på tiden 50.72 vilket gav en sjätteplats! Tuva stötte även kula där blev det en 11:e plats med en stöt på 8.79. Tuva hoppade även 1,39 i höjd vilket gav en 10:e plats!

Lördagens fina resultat följdes upp av att båda knep medaljer på söndagen, båda två tävlade i 14 årsklassen. Tuva hoppade tangerat personligt rekord i stav dvs 2.50 vilket gav henne en bronspeng. Tuva sprang även 80m häck där hon tog sig till final på tiden 13.51, i finalen blev det en 8:e plats på tiden 13.59.
Edvins bronsmedalj kom på 300m där han sprang in på tiden 39.22. På 80 m häck blev det final för Edvin och där blev det en andraplats på tiden 12.07. Edvin tog även en guldmedalj då han vann tresteget på nytt personligt rekord 12.32. Edvin sprang även i sista sträckan över 8x200m mix stafett där Småland slutade 4:a.
I lagtävlingen slutade Småland trea efter Göteborg och Skåne.

Vinst för damlaget i div2 Götaland
12 Sep: Idag tävlade Högby IF:s damlag i Eslöv i Div 2 Götaland! Högby IF vann tävlingen på 42p för Eslövs AI/Höörs IS 39p IK Lerum FI 32p och Sävedalens AIK 27p.
I damlaget tävlade från vänster Tuva Grimheden, Filippa Andersson, Ofelia Karlsson, Lovisa Karlsson, Nadja Casadei, Linnea Svanhall, Erika Lindeblad, Frida Bergvall och Moa Ullgren.

Grenresultat:
200m 1:a Linnea Svanhall 26.23
400m 3:a Ofelia Karlsson 1:06.19
1500m 1:a Filippa Andersson 5:02.14, 10:a genom tiderna i Högby IF.
5000m 1:a Erika Lindeblad 18:58.27
400m häck 1:a Lovisa Karlsson 1:07.36 2:a genom tiderna i Högby IF.
Höjd 2:a Lovisa Karlsson 1.55
Stav 2:a Tuva Grimheden 2.50
Längd 1:a Linnea Svanhall 5.35
Tresteg 1:a Tuva Grimheden 9.77 5:a genom tiderna i Högby IF.
Kula 3:a Moa Ullgren 10.40 6:a genom tiderna i Högby IF.
Diskus 3:a Frida Bergvall 34.59 Nytt klubbrekord!
Slägga 3:a Nadja Casadei 27.44 6:a genom tiderna i Högby IF
Spjut 2:a Frida Bergvall 34.30
1000m Stafett 2:33.89 (100m Frida Bergvall, 200m Linnea Svanhall, 300m Lovisa Karlsson, 400m Filippa Andersson.)

Västerviksmilen
11 Sep: Trippel Högby IF i Västerviksmilen samt även seger på 5km.
Idag sprang sju löpare i Västervik. Fyra killar sprang 10km loppet och där blev det tre högbylöpare på pallen! David Nilsson vann på 30:30 före Andreas Davidsson på 32:34 och Anton Rehn trea på 32:43. Femma var Victor Byström på tiden 35:52. 5km loppet vanns av Kalle Sigfridsson på tiden 17:49. Josefine Fredriksson sprang in som sexa på damernas 5km på tiden 23:18 och Katarina Nilsson som 17:e dam på tiden 29:33.

Karlskronaspelen
5 Sep: Tuva Grimheden och Bodil Grimheden tävlade i helgen i Karlskrona och Karlskronaspelen!
Tuva kom tvåa i kvinnoklassen i stav med ett hopp på 2,40. I F15 200m blev det även där en andraplats på nya personliga rekordet 28.96. Vinst blev det för Tuva på 800m på tiden 2:46.79, även det i F15 klassen. Tuva stötte även kula där det blev en stöt på 8,32 vilket gav en andraplats i F15.
Bodil deltog i F9 klassen och där i grenarna 60m, 600m, längd och kula, där presenteras dock inga resultat.

Romsdalseggenløpet
5 Sep: Ida Nilsson trea igår i Romsdalseggenløpet som mätte 8,6km och 750 höjdmeter. Ida sprang i mål på 1:20.50

Visans Skeppsloppet
5 Sep: Elvis Eckerberg sprang Visans skeppsloppet idag, och vann. 8 kuperade km på tiden 30.20.