Notiser

Aktuellt just nu...>>
Notiser Oktober 2021

Nordiska mästerskapen i terränglöpning
23-24 Okt: David Nilsson försvarade titeln från 2019 nordisk mästare i terränglöpning när 2021 års Nordiska mästerskap avgjordes i Stockholm över 9km! 2020 års upplage blev inställd pga Covid-19.

David tog tidigt kommandot och fick rätt snabbt en lucka mot tvåan norrmannen Bjørnar Lillefossei. David sprang imål som segrare på tiden 29:11. Tvåa kom norrmannen Bjørnar Lillefosse på tiden 29:28 och trea blev svensken Oliver Löfqvist på tiden 29:35. Omar Ismail sprang utom de nordiska mästerskapen och sprang då i mål på tiden 30:24 vilket var 18:e man i mål. Sverige vann även lagtävlingen både i dam och herrklassen.

Jämjöhalvan med flera distanser.
23-24 Okt: Fina framgångar för högbylöparna i Jämjö idag!
I halvmarathon blev det dubbelt Högby IF i det manliga loppet där Anton Rehn (1:12.52) vann före Oliver Wykman (1:14.33). Seger blev det öven i damloppet där Erika Lindeblad vann på tiden 1:26.37. Camilla Persson sprang in som 11:a på tiden 1:53.21 och Fredrik Sahlberg sprang in som 57:a på tiden 1:50.02.

I 10km loppet blev det trippel Högby i det manliga loppet genom Olle Meijer (32:04) och tvåa Erik Karlsson som gjorde comeback efter en tids skada och rehab (32:30) samt trea Abakar Abdelkarim (35:20). I damernas lopp sprang Irene Rohde in som tia på tiden 57:36.

I 5km loppet blev det seger till Abdirahman Ali på tiden 16:50. Djamal Abdelkarim sprang in som femma på tiden 18:36 och Christer Persson på 15:e plats på tiden 25:43.
I P16 5km sprang Simon McVitty Östborg in som trea på tiden 19:49.

Terräng SM
23-24 Okt: Helgen 23-24 oktober avgjordes Terräng SM i Helsingborg.

I det manliga 4km loppet som gick på lördagen sprang tre högbylöpare. Omar Ismail sprang in som 10:a på tiden 10:19. Lukas Mårtensson och Nils Hammaräng Grip sprang in på placeringarna 46 resp 47 på tiderna 11:17 och 11:18. Högby slutade i lagtävlingen på 10:e plats. Samtliga sträckor var kortare än vad som skrivs.

I P17 klassens 4km lopp sprang Elvis Eckerberg in som 10:a på tiden 12:31
I P16:s 4km lopp blev Ali Abdirahman sprang in som fyra på tiden 11:26, fyra sekunder från bronset. Simon Östborg sprang i mål som 16:e man på tiden 13:23.
I lagtävlingen kom Högby IF:s P16/17 lag fyra.

I veteranklasserna sprang tre löpare. Damian Newins kom 7:a i M40 8km på tiden 24:36, i K55 8km sprang Anna-Stina Wanby in som fyra på tiden 34:53 och Camilla Persson 8:a på tiden 38:35

Under Terräng SM dag två sprang Omar Ismail hem silvret i M22 8km på tiden 24:21.

I männens 10 km lopp sprang Nils Hammaräng Grip in som 32:a på tiden 32:13 och
i damernas 10 km lopp sprang Amanda Håkansson in som 12:a på tiden 38:04.

Isak Hagberg sprang in som 19:e man i P19 6km på tiden 20:18.

Terräng DM
17 Okt: I helgen avgjordes terräng DM i Värnamo där det blev tre medaljer på tre starter för de tre Högbylöparna Elvis Eckerberg, Anna-Stina Wanby och Mikael Bäcklund.
Anna-Stina vann K55 klassen över 4km på tiden 18:48, Elvis blev trea i P17 4km på tiden 14:56 och Mikael blev även han trea på samma sträcka i M35 på tiden 14:04.

Skälbyloppet
16 Okt: Trippel Högby IF i dagens manliga Skälbyloppet 8km genom Anton Rehn 26:10, Jimmie Johansson 27:19 och Abakar Abdelkarim 27:26. Bäste kvinnliga löpare i 8km loppet var Camilla Persson på en 7:e plats på tiden 39:43.
Seger till högbylöparen Omar Ismail blev det i den manliga 4km loppet på tiden 11:44. även andraplatsen gick till Högby och då till Abdirahman Ali på tiden 12:56. I Damernas 4km lopp var Wanda Larsson bäste löpare från Högby med en 4:e plats på tiden 18:04.
I P13 klassen var Pontus Reinius Högby IF först i mål på tiden 7:22

VSM i marathon
9 Okt: Johan Nordström 12:a i VSM i Göteborgs marathon i M40 klassen som avgjordes i helgen. Johan sprang in på tiden 3:03:57.

Stockholm Marathon inklusive SM
2 Okt: David Nilsson SM trea och total 9:a i Stockholm Marathon på tiden 2:14.33. Vann gjorde Samuel Tsegay Hälle på tiden 2:12.34 före tvåan i loppet Samuel Russom från Hässelby på tiden 2:13.38.
Två andra löpare sprang i mål i Stockholm, Anita Jönsson på tiden 4:05.38 och Harald Lööf på tiden 3:52.16.

Ölandsmästerskapen i friidrott
3 Okt: I söndags avgjorde ölandsmästerskapen i friidrott! Samtliga resultat.

Album från tävlingarna

Tjust Trailrun
2 Okt: Elvis Eckerberg kom 2a i Tjust Trailrun. Han sprang, klättrade, krälade och vadade 10 tuffa km på tiden 57.59.

SALOMON MARATÓ PIRINEU 42K®
2 Okt: Ida Nilsson vann idag SALOMON MARATÓ PIRINEU 42K® 2021 i Spanien. Start och mål i Baga norr om Barcelona. Loppet mätte 42.2km och Ida avverkade under detta loppet 2800 positiva höjdmeter. Ida sprang i mål som segrare på tiden 4:25! Stort grattis @idanilssi