Notiser...   Uppdaterat 2024-03-25 23:40

Inomhus Veteran SM
4 mar: Under helgen har IVSM avgjorts i Varberg.
I M45 tog Daniel Axelsson silver på 1500m på tiden 4:34.83! Daniel sprang även 800m där han tog brons på 2:13.63!

Ulf Wickbom tävlade i M80, där han tog silver i Stav efter han klarade höjden 170cm, vilket även är nytt klubbrekord i M80! Ulf sprang 60m och kom 5:a på tiden 12.59. Ulf sprang även 400m där det också blev en 5:e plats på tiden 1:50.66.

Foto 2 @deca_text_och_bild

Inomhus SM för 17 till 22 åringar i Örebro
25 Feb: I helgen avgjordes inomhus SM för 17 till 22 åringar i Örebro där Högby IF lyckades ta två medaljer!
Hugo Unosson vann JSM för 22 åringar över 1500m. Hugo vann finalen på nytt personligt rekord 3:55.10. Hugo vann även sitt försöksheat på lördagen.
I tresteg blev det ett silver i P17 klassen endast 6 cm från guldet till Edvin Persson som hoppade 13.48.
I F17 sprang Natalie Rantzer 400m där hon som tvåa i sitt försöksheat på tiden 1:00.13. Natalie gick vidare till B final där hon sprang in som fyra på tiden 1:00.80
Isak Hagberg sprang även han 1500m i M22 klassen. Isak sprang i mål på tiden 4:16.43 vilket dessvärre inte räckte till final.

Inomhus DM över 3000m
24 Feb: Inomhus DM över 3000m avgjordes idag i Kalmar och i SBB Arena. För första gången var det även IDM för gång.
Dubbelseger blev det i båda seniorklasserna för Högby IF då Andreas Davidsson vann på tiden 8:32.01. I damklassen vann Erika Lindeblad på tiden 10:13.43 före tvåan Linda Brännlund som sprang i mål på 12:37.86
I herrklassen blev Hossmo RC:s Tony Göransson tvåa på tiden 9:45.80 och trea blev Högby IF:s Linus af Wåhlberg på tiden 9:45.89

Samtliga placeringar från löpare från Högby IF
Män 3000m 1. Andreas Davidsson 8:32.01 3. Linus af Wåhlberg 9:45.89 4. Jonas Ottosson 9:47.37

Inomhus SM
18 Feb: Under helgen har ISM avgjorts i Karlstad där det blev dubbla SM guld till Lovisa Karlsson! I längd och 60m häck, båda två under söndagen.

Tävlingarna började dock på fredagen och där sprang Julia Samuelsson in som 5:a på 3000m på tiden 9:36.05

.
Under lördagen hoppade Lovisa Karlsson längdkval, Lovisa hoppade längst i kvalet på nytt PB 6.42.

Frida Bergvall stötte 12.56 i kula vilket gav henne en 12:e plats.

Marcus Nilsson hoppade stav, Marcus hoppade 4.96m vilket gav honom en 6:e plats.

.
Under söndagen sprang Lovisa Karlsson först försök i 60m Häck där hon vann sitt heat på nytt personligt rekord 8.22. Lovisa sprang ännu fortare i finalen och vann Guld på 8.21 vilket även är ny förbättring av hennes egna klubbrekord!

Lovisa vann även längden på ett nytt personligt rekord 6.55 vilket tar henne upp som 6:a genom tiderna i Sverige!
Foton @deca_text_och_bild

Barcelona halvmarathon
13 Feb: Nils Hammaräng Grip sprang Barcelona halvmarathon i söndags på 1.09.26 (1.09.21 netto).
Nils slog sitt eget personliga rekord med ca 50 sekunder, Nils avancerar även från plats 10 till en delad 8:e plats tillsammans med Carl-Gustaf Nilsson.

Nordenkampen
11 Feb: Idag sprang Julia Samuelsson 3000m för Sverige under Nordenkampen i Oslo. Julia sprang i mål som 7:a på tiden 9:35.38. Sverige vann totalen i både herr och damklassen!
Till höger på bilden är Josefine Nilsson som tävlar för Kalmar SK. Josefine sprang 200m och blev också sjua. Josefine Kommer från Öland. Mamma Lillemor Leijner sprang för Högby IF när vi startade upp friidrotten runt 1980. Lillemor hade Klubbrekordet på 100m, 13.1 1983 och 200m, 29.0 1984.